Wagens per spoor vervoeren: snel en milieuvriendelijk

Volvo-wagens worden steeds populairder en de verkoop boomt. Om aan de globale groei te beantwoorden heeft Volvo Cars de voorbije jaren ook fabrieken buiten Europa opgezet, en heeft het een stevige ‘manufacturing footprint’ wereldwijd opgebouwd. Om de

XC40 100% elektrisch? We will do it !

Wie de R4 in het Gentse havengebied binnenrijdt of verlaat, kan er niet langer naast kijken. Naast de gekende fabrieksgebouwen rijst er op de Volvo-site namelijk een volledig nieuw fabrieksgedeelte uit de grond. Volvo Car Gent is gestart met de bouw van e

Jong geleerd

Technische beroepen onvoldoende spannend of uitdagend? We dachten het niet. Samen met vijf andere bedrijven uit de Gentse metaal- en technologiesector tonen we middelbare scholieren uit het Gentse graag van dichtbij hoe hun eventuele latere job er zou kun

Focus op elektrificatie, meer XC40's en duurzaamheid in 2019

2019 wordt een belangrijk jaar voor Volvo Car Gent. De productie van de XC40, Europese wagen van het jaar in 2018, wordt aanzienlijk opgedreven. Het streefdoel is zelfs de productiecapaciteit van deze compacte SUV tegen 2020 te verdubbelen, om in te spele

Technisch talent welkom bij Volvo? Zeker weten!

Of het nu om studenten, schoolverlaters of ervaren technici gaat, Volvo Car Gent is steeds op zoek naar technisch talent om het bedrijf te versterken.

15.000 zonnepanelen voor Volvo Car Gent

Volvo bouwt samen met Eneco aan duurzame toekomst. • 15.000 zonnepanelen geïnstalleerd op bedrijfsgebouwen Volvo Car Gent • Medewerkers kunnen meegenieten van rendement dankzij crowdlending • Volvo Car Gent heeft als ambitie om tegen 2025 klim

Cherchez la femme!

We kunnen niet om de cijfers heen: een minderheid van Volvo Car Gent is vrouw - minder dan 15 procent volgens de cijfers van onze jaarrekening.

"Volvo XC40 wordt ook voor Fleet Sales een topper."

Alain Peers werd op het Autosalon, dat dit weekend de deuren sloot, uitgeroepen tot Fleet Manager van het Jaar. Het werd trouwens een zeer succesvolle editie van het Autosalon voor Volvo.

"Onze opdracht is om mensen aan het werk te houden."

Renault, Ford, Opel... Enkele jaren geleden leek het erop dat de Belgische auto-assemblage een vogel voor de kat was.

Dag Joseph!

Vandaag gaat Joseph Budiman met pensioen. Niets speciaals, denkt u? Bij Volvo Car Gent gaan er elke week collega's met pensioen. Alleen: Joseph kwam bij Volvo werken toen hij al voorbij de zestig was, en hij is nu 68 jaar.

We zijn vertrokken!

Op woensdag 8 november bouwden we de eerste klantverkochte XC40 in onze fabriek. "Een mijlpaal,"  zegt Launch-manager Dominiek Verkammen. "Een nieuw model op een nieuw platform," aldus projectmanager Franky Hanssens. "Dat is al een tijd geleden voor Volv

Kloppen, duwen en slaan

Geert De Schutter en Gert Willaert (van Industral Engineering) kijken naar de handelingen van het Fittingteam op Final 1, de laatste lijn in de Eindassemblage voor de auto naar de afwerkings- en controlelijn Final 2 gaat. "Misschien wel de moeilijkste job

Bye bye Volvo XC60!

Vandaag nemen we afscheid van de Volvo’s XC60, dé topper van onze fabriek. Tussen 5 september 2008 en vandaag (1 september 2017) liepen er van dat model niet minder dan 951.890 exemplaren van de band in Volvo Car Gent.

Voor wie interesse heeft voor mensen én techniek

De laatste twee jaar kwam er een pak nieuwe supervisors in dienst. Tijd om eens de vraag te beantwoorden: wat is de taak van een supervisor?

Van afval tot grondstof

‘Circulaire economie’: Het klinkt moeilijk, maar Volvo Car Gent probeert het in de praktijk te brengen door afval om te zetten in een grondstof. Zo kan rubberafval omgezet worden in duurzame, elastische vloertegels.

Eerste E-Car 'Nieuwe Stijl' uitgeleverd

Sinds 1 april is het E-Carprogramma in eigen beheer genomen, en op maandag 19 juni werd de eerste auto in dat nieuwe systeem aan een klant afgeleverd. Die eer viel Manuel De Troch te beurt, Teambegeleider in de Lasfabriek.

De miljoenste Volvo XC60

Volvo Cars wordt stilaan een SUV-specialist. Dat is voor een groot deel te danken aan de Volvo XC60, het grootste commerciële succes van Volvo van de laatste jaren. Op 13 april liep het miljoenste exemplaar van de XC60 van de band.

Gebeten door techniek

“Een job in de automobielindustrie? Niks voor mij, dacht ik altijd. Tot we in het zevende jaar Industriële Onderhoudstechnieken een korte stage liepen bij Volvo Car Gent en kennis maakten met de robotica van het bedrijf.

Timmeren aan de toekomst ... in Zweden

Werken voor Launch betekent als eerste kennis maken met een nieuw model. En dat is behoorlijk spannend.

Countdown to Launch!

'Launch' betekent: iets beginnen of in gang zetten, denk maar aan het woord ‘lanceren’. Welnu: 2017 wordt een jaar waarin heel wat gelanceerd wordt in Volvo Car Gent. We gingen eens praten met de mensen van de afdeling Plant Launch.

Bijenhotel biedt logies aan kwetsbare insecten

Nederland en België tellen meer dan 800 soorten bijen en wespen. En deel daarvan kan nu terecht in het bijenhotel van Volvo Car Gent.

 “De Volvo XC40 wordt een groot succes.”

Productiemanager Eric Van Landeghem over 2016 en 2017. De maand januari is vernoemd naar de Romeinse god Janus, de god met twee gezichten, die achterom én vooruit kijkt. De maand bij uitstek dus om fabrieksmanager Eric Van Landeghem enkele vragen voor

99,5% is ... tamelijk perfect!

Marie-Anne Criel is, zoals dat heet, ‘gepokt en gemazeld’ in de logistiek. Al sinds 1982 is ze in de weer met het regelen van de goederenstroom van en naar de fabriek.

14 november: A Day at the Races

Op 14 en 15 november kwam het Polestar Team naar Zolder, kwestie van het promoten van deze ‘performance models’ van Volvo bij potentiële klanten.

"Het onmogelijke mogelijk maken."

"Het onmogelijke mogelijk maken." "Het is een beetje druk, ja." Wat supervisor Guy Ronsse zegt op de eerste productiedag na de vrije dagen van Allerheiligen, moet zowat het understatement van het jaar zijn.

Voor het geld - en voor de levenslessen

Met zijn vijfentwintig jaar is Anthony Masson niet meteen de jongste kerel, maar hij is wel een échte student. Van thuis kreeg hij de volgende les mee: “Studeren mag, maar dan moet je er wel voor zorgen dat je je studies zelf kunt betalen.”

Robots en … chocolade!

In 2010 werd Volvo Cars overgenomen door de Chinese Geely-groep. Sindsdien krijgen we vaak de vraag of er ook in Gent veel Chinese werknemers of managers zijn.

"We did it!"

Het lijkt wel alsof de weergoden de wielerambassadeurs extra op de proef willen stellen. Want na de Mont Ventoux was het op ook Les 2 Alpes barslecht weer. Maar is het niet in deze omstandigheden dat de aard van de ware Flandrien komt bovendrijven? Met d

Op naar de top: De laatste loodjes ...

Zaterdag 20 augustus is DE dag voor onze 20 fietsambassadeurs! Toen ze in februari in het ambassadeursprogramma van ‘energy@volvo’ stapten, hadden ze allemaal geen of weinig fietservaring. Maar doorzettingsvermogen hebben ze wél: volgende maand gaan

Jong geweld in het bedrijf

Ingenieurs en technici zijn zogenaamde knelpuntberoepen. “Er is een ‘war on talent’ gaande, zegt Andres De Corte van Rekrutering en Selectie. Er is veel vraag naar bepaalde knelpuntberoepen, zoals technici en ingenieurs. “Maar gelukkig blijft Volv

Wat brengt dat nu op, duurzaam ondernemen?

Jan Smet en Wim Cooman zijn overtuigd: Milieuzorg moet verbreden, en moet passen in een ruimer beleid voor duurzaam ondernemen. Het moet leiden tot een mooiere, betere wereld. Mooi praatjes? Toch niet, menen ze.

LC3 gaat van start

Na LC1 (het vroegere DSV) en LC2 (‘Blauw Fabriekje’ in de Skaldenstraat) telt Volvo Car Gent sinds kort een derde Logistiek Center: LC3, gevestigd in de gebouwen van Katoen Natie in het Skaldenpark.

Sven Aelvoet beleeft het mee vanop de eerste rij

Volvo verricht baanbrekend werk inzake auto's die communiceren met andere auto's en met hun omgeving. De lancering van de facelift van V40 werd aangegrepen om vier personeelsleden te laten kennismaken met de nieuwe technologieën. Sven Aelvoet was erbij.

Met evenveel gemak Kan het ook in de vuilnisbak!

Op vrijdag 13 mei deden enkele collega’s de handschoenen om, zetten een Volvo-pet op het hoofd, en gingen op jacht op … zwerfvuil.

Alors on danse!

... Maar wat er gebeurde, was meer dan dansen!

Volvo Gent bereidt productie V60 voor

Het nieuws werd officieel bekendgemaakt op het Autosalon van Brussel, maar intern was Volvo Car Gent er al langer mee bezig: de voorbereidingen om de Volvo V60 in Gent te assembleren. (#2/22-4-2016)

Naar boven