Eerste E-Car 'Nieuwe Stijl' uitgeleverd

Sinds 1 april is het E-Carprogramma in eigen beheer genomen, en op maandag 19 juni werd de eerste auto in dat nieuwe systeem aan een klant afgeleverd. Die eer viel Manuel De Troch te beurt, Teambegeleider in de Lasfabriek.

Esdic is ook de plaats waar de klanten hun E-Car kunnen in ontvangst nemen. In de werkplaats werd een ruimte ingericht waar de auto wordt klaargezet. Op de eerste etage is een bureau omgetoverd in een ontvangst- en wachtruimte. Veronique Welvaert van Esdic ontfermt zich over de klanten en geeft de nodige uitleg, maar ze voegt eraan toe dat ze hierin zal worden bijgestaan door haar collega’s. “We verwachten toch wel een twintigtal uitleveringen per week, en met de voorbereiding en afhandeling erbij ben je toch gauw een uur of twee bezig. Daarom zullen de collega’s bijspringen als het nodig is.”

De auto die Manuel in ontvangst nam, is een Volvo V60 Cross Country, met als kleur ‘Rich Java’. “Het is mijn derde E-Car,” zegt Manuel. “Eerst had ik een V40, daarna een V60 R Design, en nu een Cross Country.”

Manuel De Troch is tevreden over de routine om een auto te bestellen. “Eerst kies je op de website van Volvo Cars [www.volvocars.be] welke auto je wil. Daar kom je te weten wat de catalogusprijs is van de auto. En dan kun je berekenen hoeveel je maandelijks zal moeten betalen. Ik moest enkel de CO2-uitstoot invullen en mijn gemiddelde aanslagvoet van de personenbelasting van het laatste jaar. Een druk op de knop, en je kent je bijdrage, en die klopte tot op de eurocent.”

Manuel wist wat hij wilde, zijn vriendin ging ermee akkoord, hij wist wat het zou kosten, en dan gaat het snel. Hij maakte een afspraak met de E-Car beheerder en ondertekende de overeenkomst. Via automatische mails werd hij op de hoogte gehouden van de stand van zaken. En zo kwam hij op 19 juni terecht op Esdic, waar hij zijn nieuwe V60 in ontvangst mocht nemen. En ja hoor, dit exemplaar werd wel degelijk in Gent gemaakt!

Foto: Danny Reyniers, Manuel De Troch, Veronique Welvaert en Johan Saey.

 

Trotse chauffeur!

Interesse in een E-Car?

- Stel de auto van je dromen samen op www.volvocars.be (dat kun je thuis doen).
- Op het intranet (HR Portal > My E-Car > Simulatie) kun je berekenen hoeveel de auto je zal kosten (dit kan enkel op het werk).
- Bij elke stap krijg je een automatische e-mail. Het E-Car-team begrijpt dat elke klant vol ongeduld op zijn bestelde auto wacht, maar het heeft geen zin om hen te contacteren over het uitleveringsproces.
- Voor vragen kun je terecht op de Front Desk ((09/250 74 45) en/of via mail: EEMPLOY@volvocars.com

Aandacht: Collega’s die een E-Car hebben besteld, worden verzocht om zich eerst te informeren via de beschikbare informatie op HR Portal (daar kun je de status zien van de bestelde auto) en via de automatisch gegenereerde mails. Zodra je auto klaar staat, word je persoonlijk gecontacteerd. Gelieve dus niet onnodig de E-Carbeheerders of de collega’s van Esdic te contacteren a.u.b.

Naar boven