Technisch talent welkom bij Volvo? Zeker weten!

Of het nu om studenten, schoolverlaters of ervaren technici gaat, Volvo Car Gent is steeds op zoek naar technisch talent om het bedrijf te versterken.

De medewerkers die de jobs van auto- en onderhoudstechnicus invullen zijn cruciale schakels in het productieproces van de wagens. Als grootste industriële werkgever van Oost-Vlaanderen zetten we deze jobs ook graag in de kijker, zoals onlangs in november, toen een 30-tal mensen met een technisch profiel van de sfeer en uitdagingen op de Volvo Car-site kon komen proeven.

Volvo Car Gent wil technisch talent van heel dichtbij laten kennismaken met de job van technicus bij Volvo. Welke taken en verantwoordelijkheden komen erbij kijken? Met welke technologie en apparatuur wordt gewerkt? Hoe kan je als technicus bij Volvo op termijn doorgroeien? En hoe ziet de fabriek er binnenin eigenlijk uit?

Het kloppend hart van de fabriek
Van de ruim 6.000 medewerkers bij Volvo heeft ongeveer 4 procent een technisch profiel. Samen met de operatoren aan de lijn vormen zij het kloppende hart van de fabriek. De onderhouds- en diagnosetechnici bij Volvo worden in het volledige productieproces ingezet. Zowel in de lasfabriek, waar de body’s van de wagens gemaakt worden, in de paint shop, waar de wagens worden gespoten, in de zone waar de eindassemblage gebeurt als in de motorenafdeling (ECG) zijn enthousiaste technici nodig.

Job met toekomst
Afhankelijk van hun kennis en interesse en de nood aan technische profielen in de verschillende fabriekszones kunnen ze na selectie en een uitvoerige opleiding aan de slag. En doorgroeimogelijkheden? Die zijn er ook.

“Voortdurend verbeteren is het liefste wat ik doe in mijn job. Een probleem opsporen en samen met collega’s zoeken naar de oplossing. Dat geeft me veel voldoening. Door de constante vernieuwingen in onze sector zijn er tal van uitdagingen bij Volvo”, zegt Michael Floren, die ondersteuner is voor PLC-toepassingen bij Volvo.

Het team van Volvo Car Gent is een enthousiaste en unieke familie. Samen gaan ze voor hetzelfde doel: elke dag wagens van topkwaliteit afleveren. En dat zijn er heel wat: in 2018 zijn we geëindigd op iets meer dan 200.000 auto’s over het hele jaar.

Jobevent gemist? Geen nood, Volvo organiseert er verschillende per jaar. Interesse in een van onze volgende jobavonden? Laat dan zeker iets weten via talent@volvocars.com.

Jobevents 2019:
14 maart 2019    Jobavond onderhoudstechnici
4 april 2019         Jobavond ingenieurs

 

Naar boven