XC40 100% elektrisch? We will do it !

Wie de R4 in het Gentse havengebied binnenrijdt of verlaat, kan er niet langer naast kijken. Naast de gekende fabrieksgebouwen rijst er op de Volvo-site namelijk een volledig nieuw fabrieksgedeelte uit de grond. Volvo Car Gent is gestart met de bouw van een batterijassemblagefabriek, waar batterijen voor elektrische Volvo’s zullen worden samengesteld.

  • batteryassembly1.jpg
  • batteryassembly2.jpg
  • batteryassembly3.jpg
  • batteryassembly4.jpg
  • batteryassembly5.jpg
  • batteryassembly6.jpg
  • batteryassembly7.jpg

Een primeur, want als Gentse fabriek gaan we een voortrekkersrol spelen op het vlak van electrificatie. Volvo Car Gent is de eerste fabriek waar batterijen voor elektrische Volvo’s zullen worden geassembleerd. Meer bepaald ons paradepaardje XC40 krijgt vanaf volgend jaar een 100% elektrische versie. De succesvolle SUV wordt hiermee het eerste Volvo-model dat met eigen geassembleerde batterijen wordt uitgerust.

De medewerkers zijn fier dat ze een voortrekkersrol gaan spelen in deze elektrificatieplannen.

“Dit is schitterend nieuws voor Volvo Car Gent. Wij mogen als eerste batterijen assembleren voor de volledig elektrische Volvo XC40. Onze medewerkers krijgen een intensieve opleiding om in deze nieuwe omgeving te kunnen werken en zullen van bij de start betrokken zijn bij deze baanbrekende technologie. Dit toont het vertrouwen in de capaciteiten van onze fabriek om een sleutelrol te gaan spelen in de ambitieuze elektrificatiestrategie van Volvo Cars”, zegt Stefan Fesser, Plant Manager van Volvo Car Gent.

De batterijen zullen geassembleerd en getest worden op een nieuwe, flexibele lijn in de gloednieuwe batterijassemblagefabriek, waarvan de bouw dit jaar nog wordt afgerond. De nieuwe fabriek is 5.000 m2 groot en grenst aan de eindassemblagefabriek. Het afgewerkte batterijpakket wordt dus zo dicht mogelijk bij de eindassemblagelijn gebouwd. 

De in aanbouw zijnde batterijfabriek wordt eind dit jaar opgeleverd. De eerste volledig elektrische XC40 loopt in het najaar van 2020 van de band. De Gentse collega’s stomen zich intussen volop klaar om deze uitdagingen op het vlak van elektrificatie aan te gaan. XC40 100% elektrisch? Volvo Car Gent will do it !

Naar boven