Volvo Car Gent
Volvo Car Gent

De meeste mensen nemen nog steeds de auto voor hun woon-werkverkeer. Maar er zijn ook alternatieven om op een meer duurzame manier aan je dag te beginnen. Het Netwerk Duurzame Mobiliteit heeft als ambitie om steeds meer mensen aan te zetten tot duurzame mobiliteitskeuzes. Car Free Day, elk jaar in september, is hun blikvanger. Zo veel mogelijk mensen uitdagen om eens voor een ander vervoermiddel dan de eigen wagen te kiezen.

En zelfs al zijn we een autobouwer …. met de elektrificatie van onze modellen ijvert Volvo Car Gent ook nadrukkelijk voor meer milieuvriendelijke en duurzame mobiliteitsalternatieven. We gaven onze mensen daarom een duwtje in de rug en spoorden hen aan om hun eigen auto een dagje thuis te laten.

Volvo Car Gent

Wie op 17 september met de fiets kwam of voor een ander alternatief koos zoals de bus of te voet, werd naast een stralend weertje ook beloond met een lekker ontbijt. In totaal nam zo’n 13 procent van de 6.500 medewerkers deel aan de actie: 850 collega’s met de (brom)fiets, bus of te voet kregen bij aankomst op de Volvo-site een heerlijk ontbijtpakket met ontbijtkoek, drankje en een stuk fruit.

Volvo Car Gent

Car Free Day kadert in de Week van de Mobiliteit, die elk jaar plaatsvindt van 16 tot 22 september. Bij Volvo Car Gent gaan we zelfs nog een stapje verder en doopten we met de actie Biggest Mover 2020, de hele maand september om tot fietsmaand. Zo veel mogelijk medewerkers aansporen om in september met de fiets naar het werk te komen.