Volvo Car Gent

Volvo Car Gent

Welkom bij Volvo Car Gent, autofabriek in de haven van Gent (North Sea Port). Onze site bestaat uit een lasfabriek, spuitfabriek, eindassemblage en verschillende aanpalende zones. Met 230.527 geproduceerde wagens (2023) per jaar zijn we een van de sterkhouders binnen Volvo Car Corporation. Momenteel bouwen we de modellen XC40, C40 en V60. Met 7.000 medewerkers zijn we de grootste industriële werkgever van Oost-Vlaanderen.

Volvo Car Gent

Waar mensen het verschil maken

Volvo Car Gent maakt deel uit van Volvo Car Corporation. Al sinds de productie van zijn eerste wagen in 1927 staat Volvo garant voor enkele van de meest spraakmakende innovaties in de automobielindustrie. Wist je bijvoorbeeld dat de moderne autogordel zoals we die nu kennen, door Volvo werd uitgevonden? Ook het vooruitstrevende beveiligingssysteem in al onze wagens wordt wereldwijd bewonderd. Een detectiesysteem voor voetgangers, die Volvo-chauffeurs helpt om in de meest veilige omstandigheden te rijden, het Scandinavische design dat zowel luxe als degelijkheid ademt. Het maakt van Volvo Cars een van de meest gerenommeerde premium automerken. Wat Volvo nog zo bijzonder maakt? Mensen. In de eerste plaats de miljoenen Volvo-chauffeurs en hun passagiers die dagelijks op ons merk vertrouwen. Maar ook de meer dan 40.000 medewerkers die wereldwijd mee het verschil maken en er elke dag voor gaan.

Duurzaam en innovatief: onze basis voor elektrificatie

Bij Volvo kijken we uit naar een nieuwe toekomst, een toekomst waar elektrificatie, autonomous driving en verbinding de sleutelwoorden zijn.

Tegen 2025 verwachten we dat de helft van alle verkochte Volvo's volledig elektrische wagens zullen zijn. Bovendien hebben alle nieuw ontwikkelde Volvo-modellen die sinds 2019 geïntroduceerd worden, een variant die voorzien is van een elektromotor. Meer dan een eeuw na de uitvinding van de verbrandingsmotor maken we plaats voor een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de automobielindustrie.

Volvo gaat de komende jaren een gevarieerd aanbod van volledig elektrische modellen, 'plug-in hybrid' en 'mild hybrid' modellen presenteren. De eerste volledig elektrische Volvo, de XC40 Recharge, wordt sinds de tweede jaarhelft van 2020 in de Gentse fabriek geproduceerd. De tweede volledig elektrische Volvo, de C40 Recharge, sinds de tweede jaarhelft van 2021.

 

Volvo Car Gent mag ook als eerste batterijen assembleren voor de elektrische Volvo XC40. Onze medewerkers krijgen een intensieve opleiding om in deze gloednieuwe fabriek te kunnen werken en werden van bij de start betrokken bij deze baanbrekende technologie. 

Stefan Fesser, CEO Volvo Car Gent