Volvo Car Gent
Volvo Car Gent

Maak kennis met Koen, Steven, Maarten, Timmy, David en Peter, samen goed voor ruim 800 fietskilometers per week, los van de extra kilometers die ze er in hun vrije tijd nog bij trappen. Volvo Car Gent heeft met meer dan 1.000 (van de 7.000 medewerkers) fietsers een stevige fietscultuur en stimuleert zijn medewerkers ook om met de fiets van en naar het werk te komen. 
Vroege, dag- of late dienst? Regen of wind? De meest doorgewinterde fietsers bij de autobouwer halen hun tweewieler elke dag van stal. 

Volvo Car Gent

Onze bikers zien tal van voordelen: minder stress, geen files, een betere conditie en uiteraard ook de mooi meegenomen fietsvergoeding. Wat er beter kan? Daar zijn ze het allen over eens. De Belgische fietsinfrastructuur laat op veel plaatsen nog te wensen over en als fietser tussen autoverkeer laveren is niet altijd even veilig. Bepaalde fietszones in de haven zijn recent wel veel verbeterd en ook het project met de deelfietsen van @NorthSeaPort vindt dit 6-tal een goed initiatief, zeker nu het zomer wordt en nog meer mensen met de fiets naar het werk komen.

Voor deze zes Volvo-collega’s is het ondertussen een automatisme geworden om met de fiets naar het werk te komen. Of zoals collega David het verwoordt: “Slecht weer bestaat niet, slechte kledij wél!”

Onder het motto "fit, fitter, fietst" zet North Sea Port in mei de fiets centraal met hun fiets challenge #PortPeloton. Dit doet North Sea Port in samenwerking met de Stad Gent, de Provincie Oost-Vlaanderen en de havenbedrijven Volvo Car Gent, Honda en ArcelorMittal. De campagne heeft als doel zoveel mogelijk mensen te overtuigen om zich met de fiets naar het werk te verplaatsen. Gezond en duurzaam!

Zin om dit #PortPeloton te vervoegen?

23 mei 2023