Volvo Car Gent

Wandelen, lopen, fietsen, yoga, … Het gezondheidsprogramma van Volvo Car Gent is ruim en heel divers. Via Energy@Volvo, opgestart in 2015, worden medewerkers van Volvo Car Gent gestimuleerd om zelf actief aan hun gezondheid te werken.

Volvo Car Gent

Het vitaliteitsprogramma geeft hen dat extra zetje dat nodig is om aan zichzelf te werken. Dat kan op het gebied van verschillende thema’s: Mind (gezonde geest), Move (voldoende beweging), Food (gezonde voeding) en Relax (ontspanning). De samenhang tussen de thema’s, die elk op hun beurt de gezondheid stimuleren, vormt de kracht van het programma. 

Bart Brabant, Equipment Engineer, probeert sinds de start van Energy@Volvo elke week een yogasessie bij te wonen. Hij had vroeger behoorlijk wat last aan zijn rug, maar merkt nu al beterschap. “Het voordeel is dat je voor yoga geen fysieke kracht nodig hebt. En dat je de sessies over de middag kan volgen”. Volgens Bart is het zeker en vast een aanrader voor mensen die de hele dag neerzitten, want dankzij de yoga op Volvo voelt hij zich soepeler. “Zo lang ik dit hier bij Volvo kan doen, zal ik het blijven doen”, aldus Bart.

Volvo Car Gent

Naast allerlei activiteiten die inzetten op meer bewegen, zoals loopwedstrijden, fietswedstrijden, wandelingen en work-outs, biedt Energy@Volvo ook coaching trajecten aan. Medewerkers kunnen zich inschrijven voor online en fysieke sessies om te werken aan een beter slaapritme, gezonder te leren eten, de rugspieren te verstevigen of ze kunnen ook instappen in een traject dat aanzet tot positief denken. Allemaal met de bedoeling dat deelnemers zich beter in hun vel voelen. 

Taina Verbesselt, coördinator van Energy@Volvo, hoopt om de verloren tijd als gevolg van corona in te halen. “Veel activiteiten konden de voorbije twee jaar niet plaatsvinden, maar dit jaar schakelen we opnieuw een versnelling hoger. En we merken meteen een grote interesse voor ons aanbod”, zegt ze. 

Met The Biggest Mover, een jaarlijkse wedstrijd voor collega’s die zoveel mogelijk met de fiets naar het werk komen, gaat Energy@Volvo alvast sterk van start. Vorig jaar waren er 380 medewerkers ingeschreven. “Dit jaar mikken we op 500 inschrijvingen”, aldus Taina. 
 

Volvo Car Gent

Wie gezondheid zegt, zegt uiteraard ook gezond eten. De fruitdag van Energy@Volvo is absoluut een succes. In de Volvo-keukens wordt elke laatste vrijdag van de maand een dubbele portie fruit aangeboden bij aankoop van één portie. Want wie zegt nu neen tegen een dosis gratis vitamines? 

Tot slot vraagt Energy@Volvo ook actief feedback van de deelnemers aan de verschillende trajecten. Daar worden niet alleen tips uitgewisseld, maar ook bevraagd welke activiteiten nog kunnen aanslaan. 

En het voordeel voor Volvo Car Gent? Via Energy@Volvo krijgen deelnemers de kans om zich beter te voelen en met een positieve(re) mindset op de werkvloer te staan.