Volvo Car Gent

Verjaren? Dat doe je niet elke dag. En als de jarige zelf een negentiger in bloedvorm is, dan is een feestje zeker op zijn plaats. Enter Volvo Cars Day! Een wereldwijd evenement ter gelegenheid van de 96ste verjaardag van Volvo, dat maar liefst 24 uur duurde. Begin- en slotlocatie was uiteraard het Zweedse Göteborg, de bakermat van Volvo, waar alles in april 1927 begon.

Ruim 40.000 medewerkers gevierd

Volvo Cars Day 2023 was de apotheose van een heuse verjaardagsweek waarbij de 96ste verjaardag van Volvo wereldwijd werd gevierd. Niet alleen de geschiedenis, de fantastische wagens en het merk Volvo stonden in de kijker. Het initiatief was ook bedoeld om de ruim 40.000 medewerkers van Volvo in de bloemetjes te zetten.

Volvo Car Gent

CEO Jim Rowan had alvast inspirerende woorden voor hen:


“Volvo Cars Day is bedoeld om een speciaal en uniek bedrijf te vieren, alsook alle unieke mensen die dit zo’n geweldige plek maken om te werken. Volvo Cars heeft in het verleden al grote zaken gerealiseerd, doet dit nog steeds en zal dit ook in de toekomst blijven doen. Dit is mogelijk dankzij de toewijding en inzet van bijna 43.000 mensen van over de hele wereld. Jullie zijn de ruggengraat van ons bedrijf. We delen een gemeenschappelijk doel en reden om 's ochtends op te staan. Het unieke is dat we allemaal uit verschillende lagen van de bevolking komen, maar we hebben er allemaal voor gekozen om te werken voor een bedrijf dat echt een verschil kan maken!”

Volvo Car Gent

Let’s get digital!

Wie Volvo zegt, zegt niet alleen veiligheid en duurzaamheid, maar ook technologie en dan kan een digitale twist niet uitblijven. Alle Volvo-medewerkers, waar ook ter wereld, kregen de kans om het feestje digitaal bij te wonen en de live sessies van hun keuze via een online platform te volgen. Wie geluk had op een van de vijf live locaties actief te zijn, kon uiteraard fysiek aansluiten en een van de talrijke debatten, speed dates, keynotes of muzikale optredens ter plaatse bijwonen.

Volvo Car Gent

Spots op Gent

Tijdens de marathonuitzending waren alle Volvo-ogen ook even op de fabriek in Gent gericht. Een vliegende reporter nam de kijkers mee doorheen het elektrificatieproces, waarin Volvo Car Gent nog steeds pionier is. Collega’s uit de batterijfabriek en eindassemblage vertelden enthousiast over de weg die een batterij voor elektrische wagens aflegt van assemblage tot inbouwpunt en afgewerkte wagen.

De Belgische ondernemer en auteur Steven Van Belleghem kwam ook langs in de Gentse fabriek. Hij bracht een boeiende uiteenzetting over de toekomst van customer experience en hoe technologie en mensen daarbij kunnen samenwerken.

Volvo Car Gent

Fika, lekker!

Geen verjaardag zonder taart! In alle teamcorners konden collega’s genieten van een welverdiende fika, een Zweedse traditie die zoveel betekent als koffiepauze, vergezeld van een taartje of gebakje. 7.000 frangipanegebakjes verdelen over de verschillende shiften heen, een uitdaging voor het cateringteam van Volvo Car Gent:


“Voor Gent viel de keuze op frangipanegebakjes. En daar hadden we er 7.000 van. Eentje voor elke medewerker uit elke shift. We waren bijna een hele dag in de weer met het plooien, bestickeren, vullen en sorteren van taartdozen per team. Gelukkig kregen we hulp van collega’s uit productie voor de verdere verdeling naar alle teams in alle shiften!”

Zo’n fika werd trouwens op alle Volvo plaatsen wereldwijd georganiseerd zodat duizenden collega’s verhalen konden delen met elkaar. Want het zijn uiteindelijk de eigen, individuele verhalen en Volvo-ervaringen die medewerkers wereldwijd met elkaar en Volvo verbinden.

2 mei 2023