Volvo Car Gent
Volvo Car Gent

26 sept 2019

De allereerste volledig elektrische Volvo die op de markt zal komen, wordt de in Gent gebouwde XC40. Deze week lichtte Volvo Cars al een tipje van de sluier.

Met de volledig elektrische XC40 volgende maand lanceert Volvo niet alleen zijn eerste volledig elektrische wagen, maar ook – zoals het Volvo betaamt – een van de veiligste wagens op de weg, ondanks de nieuwe uitdagingen door de afwezigheid van een verbrandingsmotor.

 

 

"Of een Volvo nu elektrisch of met een verbrandingsmotor wordt aangedreven, veiligheid staat altijd voorop", aldus Malin Ekholm, Head of Safety bij Volvo Cars. "De volledig elektrische XC40 zal een van de veiligste wagens zijn die we ooit hebben gebouwd."

Volvo Car Gent

En aangezien de originele XC40 al uitstekende veiligheidsnormen heeft, konden de medewerkers van Safety vanaf een sterke basis starten.

Het lanceren van een volledig elektrisch model is onderdeel van Volvo's elektrificatiestrategie.
Tegen 2025 wil Volvo Cars dat de helft van de jaarlijks verkochte Volvo’s volledig elektrisch is, en dat de andere helft uitgerust is met een elektrische motor, zijnde hybrides of milde hybrides.

De Gentse fabriek krijgt een cruciale rol toebedeeld in het elektrificatieverhaal van Volvo Cars. Momenteel wordt een nieuwe assemblagehal opgericht op de terreinen van Volvo Car Gent voor het assembleren van batterijen voor de elektrische Volvo's van de toekomst.

Volvo Cars zal de komende weken meer details onthullen over de volledig elektrische XC40 en vervolgens de wagen voor het eerst aan het publiek tonen op 16 oktober.

Lees ook de internationale berichten in de Global Newsroom.