Volvo Car Gent

De teller van het aantal medewerkers bij Volvo Car Gent staat ondertussen op ongeveer 6500. Naast vaste en interim medewerkers, tikt ook het aantal ‘flexpoolers’ in het bedrijf aardig aan. Studenten die hun neus niet ophalen voor fysiek werk kunnen er niet alleen in de vakantie, maar ook op andere momenten terecht om een centje bij te verdienen.

Amal El Makhfi is studente Communicatiemanagement, en komt gemiddeld één keer per week een shift meedraaien. Dat doet ze al enkele jaren, nu in logistiek, maar eerder ook al in de lasfabriek en eindassemblage.

“Mijn passie voor auto’s is altijd al groot geweest. Niet alleen de looks van een wagen interesseren me, ook het hele proces van hoe een auto gemaakt wordt, vind ik interessant. Werken bij Volvo Car Gent is dus een ideale bijverdienste, maar laat me tegelijk ook levenservaring opdoen”, vertelt Amal. “Door het contact met de vele andere medewerkers zijn ook mijn sociale vaardigheden erop vooruit gegaan. Daarnaast is de job gemakkelijk te combineren met mijn studies. Zeker omdat we vroeg verwittigd worden als we in de fabriek worden verwacht. Ideaal om zowel mijn studiewerk als studentenjob goed in te plannen!”

Volvo Car Gent

Win-win

Volvo Car Gent ziet flexpoolers graag komen. Medewerkers vinden het aangenaam om met hen te werken, aangezien ze heel flexibel op verschillende posten kunnen worden ingezet en fysiek heel wat aankunnen. Daarnaast is het een goede manier om vaste medewerkers op populaire dagen, zoals vrijdagen, een dagje verlof toe te kennen. De flexstudenten op Volvo maken deel uit van een vast team, waardoor ze snel opgeroepen kunnen worden van zodra er afwezigheden zijn. Ook voor de studenten zelf is het een opportuniteit. Na hun studies in de fabriek beginnen, gaat vlotter dankzij de werkervaring die ze eerder opdeden. Volvo Car Gent als eerste keuze om te solliciteren?  Mooi meegenomen in Volvo’s “war for talent”.

Volvo Car Gent

Zakaria Chabi, flexpooler bij Volvo Car Gent

 

 

Als collega’s vrienden worden

Flexpoolers worden zeker en vast beschouwd als volwaardige collega’s. “Ik voelde me meteen betrokken in het team en werd zelfs mee gevraagd op teambuilding”, vertelt Kylie De Boever. “Lachen, samen een glas drinken. Een leuke manier om het verlof in te zetten toch?”, aldus de studente, die dankzij haar flexjob haar vriendenkring uitbreidde. Ook de praktische voorzieningen bij Volvo Car Gent, zoals de dagelijkse verse maaltijden en de eigen locker om spullen in op te bergen, worden gewaardeerd.

 

 

 

Randstad beheert en coördineert de flexpoolactiviteiten bij Volvo Car Gent. Wekelijks worden een 120-tal mensen opgeroepen uit de pool met beschikbare arbeidskrachten. Daarnaast zijn er nog de zomerstudenten, die tijdens de maanden juli, augustus en september bij Volvo Car Gent aan het werk zijn. Volvo is dus zo goed als het volledige jaar rond een hotspot voor studenten die een mooie cent willen bijverdienen.24 juni 2021