Volvo Car Gent
Naar Global Newsroom

Hoog bezoek op dinsdag 29 augustus, toen Volvo Car Gent premier Alexander De Croo mocht verwelkomen. Onze eerste minister wil zelf ondervinden hoe het eraan toe gaat in bedrijven die een belangrijke bijdrage leveren aan de economie in ons land en maakt hier graag zijn agenda voor vrij.

Volvo Car Gent

Hij maakte onder meer kennis met de Volvo Car Academy, het interne opleidingscenter van Volvo Car Gent, waar hij zelf de handen uit de mouwen stak en een voorproefje kreeg van werken in de auto-assemblage. Hoe worden nieuwe medewerkers voorbereid en opgeleid voor een job aan de productielijn en hoe leren ze om gestandaardiseerd  en veilig te werken? Enkele enthousiaste Volvo Car Academy-medewerkers dompelden de premier onder in het Volvo-bad.Volvo Car Gent

Stefan Fesser, fabrieksdirecteur, gaf de premier meer uitleg bij de eigen initiatieven als het gaat over knelpuntberoepen. Hij had het over het VT-traject, dat ondertussen aan zijn vierde editie toe is, waarbij medewerkers opgeleid worden tot Volvo-technici. Intern doorgroeien? Het kan dus zeker bij Volvo Car Gent. 

“Als we in onze fabriek mensen zien die geïnteresseerd zijn, die talent hebben, dan bieden we hen een technisch bijscholingsprogramma van één jaar aan onze Academy."

-- Stefan Fesser, CEO Volvo Car Gent

Volvo Car Gent

Van de Volvo Car Academy ging het naar de Spuitfabriek, waar de premier een unieke inkijk kreeg in het spuitproces van de wagens, en waar hij ook meer uitleg kreeg over de geplande investeringen voor de elektrificatie van ovens, een belangrijke stap richting klimaatneutrale productie voor de fabriek.

De premier toonde zich een geïnteresseerd toehoorder en maakte tijd voor een babbel met heel wat van onze medewerkers.Hij noemde Volvo Car Gent "een succesverhaal". "De autoassemblages staan in ons land sterker dan ooit", luidde het, verwijzend naar de elektrische wagens die in Gent, maar ook bij Audi in Vorst worden gemaakt. "We zijn sterk in alles wat met duurzaamheid te maken heeft en vandaag zien we dat dat heel veel nieuwe jobs creëert."Om het bezoek af te sluiten kroop hij met plezier achter het stuur van een volledig elektrische XC40, voor een ritje op de testbaan van Volvo Car Gent. Even het gaspedaal induwen, en weg was hij!

29 augustus 2023