Volvo Car Gent
Naar Global Newsroom

Volvo Car Gent is vandaag gestart met de productie van de C40 Recharge, het nieuwste volledig elektrische Volvo-model.

 

De C40 Recharge is de tweede volledig elektrische auto in het gamma van Volvo Cars en de laatste in een reeks nieuwe puur elektrische auto's die de komende jaren op de markt zullen komen. Volvo Cars wil op termijn uitsluitend nog volledig elektrische auto's verkopen, een van de meest ambitieuze elektrificatiestrategieën in de auto-industrie. Daarnaast wil de autobouwer ook een klimaatneutraal bedrijf zijn tegen 2040.

 

De Gentse fabriek, een van de grootste Volvo-fabrieken, heeft een pioniersrol in het streven van Volvo Cars naar volledige elektrificatie. De fabriek produceert ook al de XC40 Recharge, de volledig elektrische versie van de bekroonde compacte SUV en het allereerste volledig elektrische model van Volvo Cars, dat sinds vorig jaar wordt geproduceerd.

 

Volvo Cars plant de capaciteit voor elektrische auto’s in Gent aanzienlijk te verhogen, tot 135.000 auto's per jaar. Tegen 2022 zal de capaciteit voor elektrische wagens meer dan de helft van de totale productie bedragen.

 

"De C40 Recharge is een auto die onze toekomst vertegenwoordigt. Onze productieactiviteiten en een nauwe samenwerking met onze leveranciers zijn van cruciaal belang om onze toekomstige ambities op het gebied van elektrificatie en klimaatneutraliteit te verwezenlijken", aldus Javier Varela, senior vice-president industriële operaties en kwaliteit bij Volvo Cars. "Onze fabriek in Gent is klaar voor een volledig elektrische toekomst en zal de komende jaren een belangrijk onderdeel zijn van ons wereldwijde productienetwerk."

 

Premier Alexander De Croo was donderdag bij de productiestart aanwezig en nam samen met Oost-Vlaams provinciegouverneur Carina Van Cauter en de Gentse burgemeester Mathias De Clercq plaats in de allereerste C40 Recharge. De premier reed de wagen vakkundig van de lijn, waarna een fotomoment volgde met plant manager Stefan Fesser van Volvo Car Gent en Geert Bruyneel, vice-president manufacturing bij Volvo Cars.

 

“Elektrische wagens zijn de toekomst. De productie van dit nieuwe model en de assemblage van de batterijen bij Volvo Car Gent zijn een goede zaak voor het klimaat en dat toont dat België sterk staat op het vlak van technologie. Tegelijk is het goed nieuws voor de werkgelegenheid. Want een nieuw model betekent een pak nieuwe jobs, waarmee opnieuw is aangetoond dat de omslag naar een duurzame en groene economie ons heel wat kan opleveren”, aldus premier De Croo.

 

De C40 Recharge is de nieuwste uiting van Volvo Cars' streven naar een emissievrije toekomst. Volvo Cars zal de komende jaren verschillende extra elektrische modellen op de markt brengen en streeft ernaar dat 50 procent van zijn wereldwijde verkoopvolume tegen 2025 uit volledig elektrische auto’s zal bestaan. Tegen 2030 zullen enkel nog volledig elektrische modellen aangeboden worden.

 

De C40 Recharge, een mijlpaal voor de nieuwe commerciële strategie van het bedrijf, is online beschikbaar via volvocars.com in geselecteerde markten over de hele wereld. Klanten kunnen bestellen vanuit het comfort van hun eigen huis of samen met hun dealer een online bestelling plaatsen.

 

Wanneer klanten een nieuwe C40 Recharge aanschaffen, wordt deze geleverd met een handig Care-aanbod dat zaken omvat als service, garantie, pechverhelping maar ook verzekering en thuislaadopties waar beschikbaar.

 

De C40 Recharge heeft alle voordelen van een SUV, maar heeft een lager en slanker design. De achterzijde van de C40 Recharge heeft een opvallend design dat past bij de lagere daklijn, terwijl het nieuwe design van de voorzijde een nieuw gezicht introduceert voor elektrische Volvo's en koplampen omvat met ultramoderne pixeltechnologie.

 

Binnenin biedt de C40 Recharge de klanten een hoge zitpositie, waaraan de meeste Volvo-rijders de voorkeur geven. De wagen is leverbaar in een reeks kleur- en deco-opties die uniek zijn voor het model. Bovendien is de C40 het eerste volledig ledervrije model binnen het Volvo-gamma.

 

Net als de XC40 Recharge wordt de C40 Recharge geleverd met een van de beste infotainmentsystemen op de markt, dat samen met Google is ontwikkeld en gebaseerd is op het Android-besturingssysteem. Het biedt consumenten ingebouwde Google-apps en -diensten aan, zoals Google Assistant, Google Maps en Google Play.

 

Onbeperkte data maken superieure connectiviteit in de wagen mogelijk. Daarenboven is de C40 Recharge ontworpen om software-updates via de ether te ontvangen. Dat betekent dat hij na verloop van tijd steeds beter wordt eens hij de fabriek heeft verlaten.

 

De aandrijving bestaat uit twee elektromotoren, een op de vooras en een op de achteras, aangedreven door een 78 kWh batterij die in ongeveer 40 minuten snel tot 80 procent kan worden opgeladen. De verwachte actieradius bedraagt ongeveer 420 km, wat naar verwachting doorheen de tijd via software-updates nog zal worden verbeterd.

 

Informatie voor de klant beschikbaar op https://www.volvocars.com/intl/v/cars/c40-electric