Volvo Car Gent
Naar Global Newsroom

De toekomst van Volvo Cars ziet er elektrisch uit en de nieuwe Volvo C40 Recharge is de meest recente uiting van dit engagement voor een emissievrije toekomst.

De C40 Recharge heeft alle voordelen van een SUV, maar dan met een lager, gestroomlijnder design. Hij is gebaseerd op het CMA-voertuigplatform en de eerste Volvo ooit die ontworpen is als volledig elektrische wagen.

Na de lancering van de XC40 Recharge en nu de C40 Recharge zal Volvo Cars de komende jaren verschillende bijkomende elektrische modellen op de markt brengen.

Het bedrijf wil dat tegen 2025 de helft van alle verkochte Volvo’s volledig elektrisch zal zijn, en de andere helft hybride. Tegen 2030 moeten dan alle verkochte wagens volledig elektrisch zijn.

“De C40 Recharge is de toekomst van Volvo en de wagen toont waar we naartoe gaan”, aldus Henrik Green, Chief Technology Officer. “Deze volledig elektrische wagen wordt alleen online aangeboden met een handig onderhoudspakket, en hij kan snel geleverd worden. Een nieuwe Volvo kopen was nog nooit zo verleidelijk.”

De C40 Recharge heeft een opvallende achterbouw die aansluit op de verlaagde daklijn, terwijl de vernieuwde voorbouw de elektrische Volvo een nieuw gezicht geeft met o.a. koplampen met geavanceerde pixeltechnologie.

Binnenin biedt de C40 Recharge een hoge zitpositie die de meeste bestuurders weten te waarderen. De wagen is bovendien verkrijgbaar in diverse kleuren en decoratieve opties die uniek zijn voor het model. Het is overigens ook de eerste Volvo die geheel ledervrij is.

Net als de XC40 Recharge is de C40 Recharge uitgerust met één van de beste infotainmentsystemen op de markt, dat samen met Google werd ontwikkeld op basis van het Android-besturingssysteem. Zo beschikt de klant over geïntegreerde Google-apps en -diensten, zoals Google Maps, Google Assistant en de Google Play Store*.

Dankzij onbeperkte data is superieure connectiviteit mogelijk, en daarenboven wordt de C40 Recharge op afstand geüpdatet. Op die manier blijft de wagen in de loop van de tijd verbeteren, ook nadat hij de fabriek heeft verlaten.

De aandrijving bestaat uit twee elektrische motoren, één op de voor- en één op de achteras, aangedreven door een 78 kWh-accu die snel kan worden opgeladen tot 80 procent in ongeveer 40 minuten*. De geschatte actieradius van 420 km* zal naar verwachting op termijn verbeteren via software updates op afstand.

Zoals aangekondigd op dinsdag 2 maart, zal de volledig elektrische C40 Recharge alleen online verkrijgbaar zijn. In lijn met zijn intentie om het modelaanbod minder complex te maken en in te zetten op aantrekkelijke voorgeselecteerde varianten, heeft Volvo Cars zijn assortiment van de C40 Recharge ingrijpend vereenvoudigd.

Klanten die een nieuwe C40 Recharge kopen, krijgen een handig onderhoudspakket met onder andere onderhoud, garantie, pechverhelping, verzekering en opties voor thuisladen*.

Volvo Cars start dit najaar met de productie van de C40 Recharge en zal deze naast de XC40 Recharge bouwen in de productievestiging van Volvo Car Gent.

 

* Beschreven kenmerken kunnen optioneel zijn. De specificaties van het voertuig en het precieze klantenaanbod kan van land tot land verschillen, of (nog) niet in alle markten verkrijgbaar zijn.

* Laadtijden zijn afhankelijk van factoren zoals buitentemperatuur, huidige accutemperatuur, laadapparatuur, en de toestand van de accu en de wagen.

* Rijbereik overeenkomstig de realistische WLTP-cyclus onder gecontroleerde omstandigheden voor een nieuwe wagen. Het werkelijke rijbereik kan variëren. Cijfers gebaseerd op het voorlopige doel. Uiteindelijk voertuigcertificaat aangevraagd.

* Informatie voor de klant beschikbaar op https://www.volvocars.com/intl/v/cars/c40-electric