Volvo Car Gent
Volvo Car Gent

XC40 en EX40: Stijl en innovatie in een compacte SUV

De Volvo XC40/EX40, dat is stijl en innovatie in een compacte SUV. Hij combineert ingenieuze opbergmogelijkheden, slimme technologieën en handige connectiviteitsfuncties. Hij beschikt over veel troeven en verleidt met zowel zijn looks als zijn prestaties.

De XC40/EX40 is standaard uitgerust met City Safety, Lane Keeping Aid en led-koplampen. In 2018 werd de XC40 verkozen tot Europese wagen van het jaar. 

De XC40 is verkrijgbaar met verbrandingsmotor en sinds eind 2020 in een volledig elektrische versie, de EX40.

In 2023 produceerde Volvo Car Gent 174.422 wagens van dit model.

Bekijk alle overige Volvo modellen

Volvo Car Gent

V60: Een break voor het hele gezin

De Volvo V60 is een veelzijdige gezinswagen waarin u ten volle geniet van elk moment. Dankzij het geavanceerde chassis, de krachtige motoren en meerdere rijmodi beleeft u keer op keer een dynamische en comfortabele rijervaring. Binnenin gaan Scandinavisch vakmanschap en slimme technologie hand in hand om een ruimte te creëren waarin het altijd aangenaam vertoeven is. Zowel van binnen als van buiten toont de V60 de kwaliteit en de focus waar het beste Scandinavische design om bekendstaat. Al meer dan zestig jaar laten we ons leiden door één visie: breaks ontwikkelen die het leven van mensen verrijken. Deze wagen is het toonbeeld van onze visie.

De Volvo V60 wordt in de Gentse fabriek gespoten en geassembleerd. De bodies van de wagen worden rechtstreeks uit Zweden aangeleverd.

Bekijk alle overige Volvo modellen

Volvo Car Gent

EC40: Volledig elektrische crossover met ledervrij interieur

Een kloppend hart in een gedurfde carrosserie. Dat is de EC40, de elektrische nieuwkomer in het Volvo-gamma, gemaakt in de Gentse fabriek.

Bij de EC40 is het niet nodig te kiezen tussen vermogen en verantwoord rijden. Gewoon zitten, wegrijden en genieten van een comfortabele bediening met één pedaal en vlotte acceleraties.

De EC40 heeft een elektrisch rijbereik van 447 km, een acceleratievermogen (0-100 km/u) van 4,7 sec. en een vermogen van 408 pk. Volvo’s eerste volledig elektrische crossover met een ledervrij interieur en ingebouwde Google-toepassingen. Verantwoord rijplezier en dit zonder CO₂-uitstoot. In de EC40 wordt de ambitie voor een duurzamere toekomst werkelijkheid.

Bekijk alle overige Volvo modellen