Volvo Car Gent


Benjamin De Wilde - Projecttechnieker batterijfabriek

 

Volvo geeft je, door zijn vele opleidingen, de ruimte om je te ontwikkelen tot een volwaardige storingstechnieker en om daarnaast ook jouw andere talenten te ontwikkelen.”

Wie ben jij?
Ik ben storingstechnieker in het project van de nieuwe batterijfabriek. In het middelbaar heb ik elektromechanica gestudeerd en na een specialisatiejaar meet- en regeltechniek, behaalde ik mijn bachelor energietechnologie te Odisee Gent. Ik ben 2 jaar geleden gestart als storingstechnieker in de eindassemblage en werk nu in het project van de batterijfabriek.

Wat zijn jouw verantwoordlijkheden hier op Volvo?

Wanneer het project is afgelopen blijf ik als technieker in de batterijfabriek tewerkgesteld. Er wordt van ons verwacht dat we de installatie zeer goed kennen zodat geen enkele storing nog een geheim heeft voor ons.

En wanneer het probleem toch niet duidelijk zou zijn voor jezelf, kan je altijd rekenen op je collega’s.
 

Wat motiveert jou om er iedere dag weer voor te gaan?

In het project van de batterijfabriek is geen enkele dag hetzelfde en dat maakt onze job ook interessant. Er zijn altijd nieuwe dingen die boven water komen drijven en waar we veel van kunnen leren. In een project zoals de batterijfabriek, word je als technieker op alle technische vlakken getriggerd. Dit blijft je ook motiveren om de nieuwe technologieën beter te leren kennen door zelfstudie of via de aangepaste opleidingen die Volvo voorziet.
 

Welke boodschap wil je meegeven aan mensen die nog twijfelen om te solliciteren?
Volvo voorziet voldoende opleidingen om je te ontwikkelen tot een volwaardige storingstechnieker. Er wordt daarnaast ook ruimte gegeven om je andere talenten te ontwikkelen. Je kan ook altijd terugvallen op je collega’s om je te ondersteunen waar nodig.

 

Wat is het lekkerste gerecht dat je al gegeten hebt in de cafetaria?
Dat zijn zeker en vast de ribbetjes met 2 sauzen en frietjes.

Wat is het beste advies dat je al ontvangen hebt (op werkvlak)?
Beetje verlies heb je altijd! (Dit werkt echter niet altijd zo goed in de eindassemblage) (lacht)

Onlangs iets leuks gedaan met een collega?
Al zoveel leuke dingen gedaan met de collega’s zoals: kerstmarkten, wakeboarden, karten, gezellige drinkgelegenheden. Zeer leuk voor het teamverband!