Volvo Car Gent


TIM-station/spuitrobot

In dit station wordt de koelpasta gelegd tussen de modules en de koelplaten. Deze pasta zorgt ervoor dat er een goede warmtewisseling zodat de modules koel blijven.

In deze installatie hebben we verschillende onderdelen dat dit station zeer interessant maakt op elk technisch vlak voor een storingstechnieker.
Je krijgt te maken met communicatie tussen robot en een Siemens PLC. Daarnaast ook een pomp systeem met een spuitkop op de robot. Dit pompsysteem is ook nog eens dubbel uitgevoerd omdat er hier met 2 componenten pasta wordt gewerkt.Gripper

Dit station is verantwoordelijk voor het plaatsen van de modules op de koelplaten in de batterij. In de batterijfabriek zijn er 3 van deze robots, 2 voor de eerste laag te voorzien van batterijen en 1 robot voor de tweede laag.

In dit station wordt er ook met verschillende visie systemen gewerkt. Eén om de modules die aangeleverd worden door een conveyor te bekijken en een offset door te sturen naar de robot zodat deze de modules goed kan opnemen. Het tweede visie systeem zorgt ervoor dat de modules juist geplaatst zijn op de koelplaten. Zo kan de andere robots deze ook gaan verschroeven.