Volvo Car Gent


Bert Gasthuys - Robottechnieker Lasafdeling

 

“Iedere dag is anders en zit vol uitdagingen. Door de brede waaier aan verschillende facetten in mijn job, kom ik iedere keer met de glimlach werken

 

Wie ben jij?

Ik ben Bert Gasthuys en ik werk momenteel 6 jaar op Volvo. Na 3 jaar te werken als storingstechnieker, ben ik doorgegroeid naar robottechnieker met Robots als mijn specialisatie. Ik ben na mijn opleiding van elektriciteit-elektronica afgestudeerd in industriële onderhoudstechnieken. Dankzij Volvo ben ik intussen ook gestart aan de HBO5-opleiding Elektromechanica en kreeg ik de kans om de interne opleiding tot Maintenance Engineer te vervolledigen. Dankzij deze opportuniteiten van Volvo, maak ik kans om verder door te groeien tijdens mijn carrière.

 

Wat doe jij hier op Volvo?

Als robottechnieker ben ik gespecialiseerd in de robots van de lasfabriek. Zo sta ik in voor robotinterventies op het vlak van hardware, software en mechanica. Naast het ontstoren, besteed ik veel tijd aan het analyseren van de data en storingen en zorgen wij met het robotlabo voor het updaten van de robots.
Tot slot zorgen we er met ons team ook voor dat de kennis van de storingstechniekers op vlak van robots op peil blijft.

Als hobby ben ik ook techniekambassadeur. Dat wil zeggen dat ik workshops robotstudio geef, samen met het ambassadeursteam jobevents organiseer en in de jury zetel voor de eindwerken van toekomstige technische talenten.

 

Wat is het leukste aan jouw job?

Iedere dag is anders en zit vol uitdagingen. Door de brede waaier aan verschillende facetten in mijn job, kom ik iedere keer met de glimlach werken. Er hangt ook een goede en gezonde teamsfeer en –dynamiek hier op Volvo. Samen werken aan een probleem of analyse geeft me voldoening en door de vrijheid die ik hier krijg kan ik mijn dagen zelf vorm geven en invullen.

 

Waarom kies jij voor Volvo?

Volvo is een bedrijf dat blijft investeren, zowel in zijn mensen als in zijn fabriek. Zo werk ik zowel met robots van 20 jaar oud als met de nieuwste generatie van robots. De ontwikkeling op technisch vlak stopt nooit en Volvo mist de boot niet.
Zo zet Volvo ook in op industrie 4.0 waardoor we steeds slimmer en efficiënter te werk kunnen gaan.