Volvo Car Gent


Jelle Roelant - Technisch Trainer

Het contact met veel verschillende mensen, de voldoening en de appreciatie na een opleiding motiveren mij om er dagelijks weer voor te gaan.“

Wie ben jij?
Ik ben Jelle Roelant, Technisch trainer en ik werk momenteel 17 jaar bij Volvo Car Gent.

Nadat ik mijn Bachelor elektriciteit/elektronica behaald heb, ben ik aan de slag gegaan als storingstechnieker in de lasafdeling waar ik na 1 jaar doorgegroeid ben naar PLC-specialist.

Nadien heb ik de kans gekregen om technisch trainer te worden in de Plant Academy en deze job voer ik nog steeds met plezier uit.

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden hier op Volvo?

Als technisch trainer sta ik in voor de technische opleiding van twee doelgroepen.
Enerzijds voorzie ik de opleiding van onze interne medewerkers die van operator naar machine operator doorgroeien en de allereerste lijnsontstoring voor hun rekening zullen nemen.
Zo geef ik opleidingen over basis elektriciteit, schakeltechniek, basis pneumatica en voorzie ik de opleidingen om nieuwe storingstechniekers op te leiden in robotica en plc-sturingen.

Anderzijds sta ik ook in voor de begeleiding van ons intern “opleidingstraject tot technieker”. In dit traject leiden we een aantal interne medewerkers op tot storingstechnieker.

Wat motiveert jou iedere dag weer om ervoor te gaan?

Het contact met veel verschillende mensen, de voldoening en de appreciatie na een opleiding motiveren mij om er dagelijks weer voor te gaan.

Welke boodschap wil je meegeven aan mensen die nog twijfelen om te solliciteren?

Volvo is een groot bedrijf dat je heel veel kansen biedt om je verder te specialiseren in het vakgebied dat je het meest interesseert.

Wat is het lekkerste gerecht dat je al gegeten hebt in de cafetaria?
Ribbetjes met frietjes

Wat is het beste advies dat je al ontvangen hebt (op werklvlak)?
Niet vergeten op tijd een pauze te nemen

Wat is je grootste flater?
Bij uursverandering stond ik hier eens een uur te vroeg, en had het maar door toen ik bij mijn collega’s van de andere ploeg kwam. (lacht)

Onlangs iets leuks gedaan met een collega?
Als teamactiviteit hebben mijn collega’s en ik Gent op een andere manier leren kennen via een spel.