Volvo Car Gent


Jorik Dewitte - Storingstechnieker Lasafdeling

“ Het teamwerk, de technische uitdaging en de autonomie zijn de redenen waarom ik hier graag werk. Grijp deze kans met beide handen en samen kunnen we het nog ver schoppen hier op Volvo!

Wie ben jij?

Ik ben Jorik Dewitte en na mijn bacheloropleiding elektromechanica ben ik 2 jaar geleden als storingstechnieker gestart bij Volvo Car Gent.

Wat doe jij hier op Volvo?

Als storingstechnieker sta ik in voor het zo snel en efficiënt mogelijk oplossen van technische storingen en voor het analyseren van de storingen in onze gerobotiseerde lasafdeling. Door onze focus te leggen op het analyseren van inkomende PLC-data, proberen we foutmeldingen in de productielijn op te sporen en op te lossen om storingen te voorkomen.

Wat is het leukste aan je job?

Wat ik leuk vind aan mijn job is het teamwerk en de autonomie die je krijgt en het feit dat je voor iedereen iets kan betekenen. Je staat er nooit alleen voor en kan altijd wel iemand helpen in deze grote productieomgeving. Samen met de collega’s kan je dan de “held” zijn wanneer je de storingen kan oplossen.

Daarnaast kan je afhankelijk van je interesses zelf kiezen hoe je je dag indeelt en kan je een perfecte balans vinden tussen storingen oplossen, analyseren en computerwerk.

Ook het werken in ploegen heeft volgens mij alleen maar voordelen.

 

Wat is het beste advies dat je al ontvangen hebt (op werkvlak)?
'T is altijd de schuld van de andere ploeg! (lacht)

 

Wat is je grootste flater?
In het begin vergat ik veel mijn stootpet in een automatisch station... de rest moet ik niet vertellen zeker.

 

Onlangs iets leuks gedaan met een collega?
We moesten onlangs op een ladder staan en een kabel in een kabelgoot leggen. Terwijl m'n collega de spanbandjes aangaf van beneden, duwde en blies ik alle stof van de kabelgoten... en zwart dat hij zag… (lacht)

 

Waarom kies jij voor Volvo?
Volvo is een groot, multicultureel bedrijf dat je veel kansen biedt als je deze zelf grijpt. Daarnaast heeft het werken in ploegen volgens mij alleen maar voordelen.
Grijp deze kans met beide handen en samen kunnen we het nog ver schoppen hier op Volvo!