Volvo Car Gent


Wie ben jij?

Ik ben Kevin Walders. Ik ben 24 jaar en kom uit Herne.

 

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden hier op Volvo?

Als storingstechnieker moet ik er in eerste instantie voor zorgen dat wanneer er zich een storing voordoet, de installatie zo snel en veilig mogelijk terug in werking kan treden. Daarnaast is er ook het preventief onderhoud, waarbij er gezorgd moet worden dat de installaties geen storingen kunnen krijgen. Dit gaat van simpelweg het smeren van onderdelen tot kalibreren van sensoren, revisie's van onderdelen, aanpassingen in de software (PLC's) etc.. Als een storing zich uiteindelijk heeft voorgedaan, is het ook mijn job om te analyseren hoe het komt dat de storing zich voordeed en wat hieraan veranderd kan worden. Uiteraard sta ik hier niet alleen voor. Dit in overleg met een heel team collega's die je hierbij helpen.

 

Wat heb je gestudeerd en welk traject heb je hier op Volvo afgelegd?

Ik ben pas afgestudeerd als bachelor in de energietechnologie. Mijn job bij Volvo is dan ook meteen mijn eerste job na mijn studies.

 

Wat motiveert jou iedere dag weer om ervoor te gaan?

De variatie bij de job. Iedere dag ziet er anders uit en je weet nooit wat de dag brengt bij aanvang van de shift. Ook de hoogtechnologische technieken die op Volvo gebruikt worden spreken mij enorm aan. Wie graag bezig is met techniek zal hier wel zijn voldoening vinden.

Voorts zijn het ook zeer leuke collega's wat zorgt voor een aangename werksfeer.

Bij volvo krijg je ook de kans om als schoolverlater te beginnen. Hierbij geven ze mij ook de tijd die nodig is om te ontplooien tot een volwaardige technieker. Hierdoor kom ik met veel plezier iedere dag werken.

 

Welke boodschap wil je meegeven aan mensen die nog twijfelen om te solliciteren?

Als je graag bezig bent rond techniek, je hebt geen schrik van de nieuwste technologie├źn en geen enkele uitdaging is je teveel. Dan is werken bij Volvo de ideale job!

 

Wat is het beste advies dat je al ontvangen hebt (op werklvlak)?
Theorie scheelt soms veel van praktijk!