Volvo Car Gent


Wie ben jij?
Ik ben Liam Segers, 22 jaar oud. Na mijn bacheloropleiding Energietechnologie ben ik als storingstechnieker aan de slag gegaan bij Volvo Car Gent.

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden hier op Volvo?
Ik werk als storingstechnieker in de GC (eindassemblage). Wanneer zich een probleem op de productielijnen voordoet, lossen mijn team en ik dit zo snel en efficiënt mogelijk op. Achteraf analyseren we deze storingen, zodat we dit in de toekomst kunnen vermijden.

Wat heb je gestudeerd en welk traject heb je hier op Volvo afgelegd?
Aan de Odisee Hogeschool heb ik Energietechnologie gestudeerd, waar ik een grote interesse voor automatisatie heb ontwikkeld. Dankzij mijn studie ben ik op Volvo kunnen starten als storingstechnieker. Hier krijg ik de kans om mijn theoretische kennis uit mijn opleiding toe te passen in de praktijk.

Wat motiveert jou iedere dag weer om ervoor te gaan?
Elke dag leer ik nieuwe dingen bij, aangezien elke storing anders is. In onze zone, in de eindassemblage, is er een grote variatie aan techniek, bijvoorbeeld robotten, liften, conveyors,… . Daardoor blijft de job interessant en uitdagend. Daarnaast kan je altijd terecht bij het team van collega's, wat zorgt voor een heel leuke werksfeer.

Welke boodschap wil je meegeven aan mensen die nog twijfelen om te solliciteren?
Als je wil werken in een hoogtechnologisch bedrijf, waar je jezelf verder kan ontwikkelen en continu nieuwe dingen kan bijleren, zou ik zeggen: ‘Zeker doen!’ ;)

Wat is het lekkerste gerecht dat je al gegeten hebt in de cafetaria?
Balletjes in de tomatensaus met frietjes, maar er is maar weinig dat ik niet lust! Dit kan mijn team zeker beamen. (lacht)

 Wat is het beste advies dat je al ontvangen hebt (op werklvlak)?
Een beetje verlies heb je altijd! (lacht)