Volvo Car Gent


Mathias De Coninck - Storingstechnieker eindassemblage

 

De combinatie tussen mens en techniek maakt het werken in de eindassemblage uitdagend en afwisselend.”

 

Wie ben jij?

Ik ben Mathias De Coninck en ben na mijn studie van Bachelor Elektromechanica gestart als storingstechnieker in de eindassemblage.

 

Wat doe jij hier op Volvo?

Als storingstechnieker in de eindassemblage zorg ik ervoor dat we bij een storing de productielijn zo snel mogelijk opnieuw kunnen opstarten. Nadien analyseren we de storing en werken we verbeteringen uit zodat elke storing idealiter maar 1 keer kan voorkomen.

 

Wat vind je leuk in je job?

Ik kan iedere dag bijleren en iedere dag duiken er nieuwe problemen op. Doordat ik in de eindassemblage werk, krijg ik te maken met een grote variatie aan techniek. Zo zijn er robotten, vulinstallaties en een automatisch magazijn.

Wat het werken in de eindassemblage leuk maakt, is de combinatie tussen mens en techniek. Veel machines worden door de operator gebruikt die vaak ter plaatse is wanneer de machine faalt. Door te vertellen wat er gebeurd is of welke rare fenomenen er boven kwamen, zetten ze ons al op de goede weg om het probleem te vinden.

 

Waarom kies je voor Volvo?

Geen 2 dagen zien er hetzelfde uit en samen met mijn gevarieerd en gemotiveerd team gaan wij geen enkele technische uitdaging uit de weg.

 

Wat is het lekkerste gerecht dat je al gegeten hebt in de cafetaria?

De witloof met hesp en kaas in de oven.