Volvo Car Gent


Pieter Boussaer - Launch technieker lasafdeling

 

Als je jouw kennis over automatisatie en techniek wil vergroten, mag je zeker niet twijfelen om hier aan de slag te gaan.”

 

Wie ben jij?

Ik ben Pieter Boussaer, 30 jaar en werk sinds september 2012 bij Volvo Car Gent. In het secundair heb ik elektromechanica gestudeerd aan EDUGO Campus Glorieux, daarna heb ik een bachelor van elektromechanica optie automatisering behaald aan de Hogeschool Gent.

Bij Volvo heb ik me reeds verschillende technische functies eigen gemaakt: Zo was ik een aantal jaar storingstechnieker in verschillende zones en voor onze verschillende modellen en was ik in het verleden reeds actief als Launch Technieker voor de XC40. Na een jaartje storingstechnieker in een nieuwe zone, ben ik sinds december 2018 opnieuw als Launch technieker verantwoordelijk voor de nieuwe underbody lijn van de elektrische XC40.

Wat doe jij hier op Volvo?

Samen met mijn collega’s zorgen we voor een zo optimaal mogelijke opbouw van een nieuwe productielijn.

Wij worden betrokken vanaf het design van de productielijn. Via lay-outs en 3D tekeningen, bekijken wij het installatiepark en zorgen we ervoor dat alles onderhoudsvriendelijk blijft (toegankelijk, gemakkelijk demonteerbaar, afregelbaar,…). In deze fase wordt er veel gecommuniceerd met de lijnbouwer via meetings op Volvo, online meetings of eventuele trips naar de lijnbouwer (ook in het buitenland).

Daarna gaan we naar de volgende fase, de manufacturing (de installaties worden gemaakt in de firma’s, eens dit klaar is worden deze bij die firma’s nog eens gecontroleerd door ons of alles overeen komt met het design). Bij de installatie onsite bij Volvo controleren wij vervolgens of alles correct geïnstalleerd wordt, kijken we de documentatie na, en geven we reeds onze eerste opmerkingen mee.


Eens alles geïnstalleerd is, beginnen we met effectief de lijnen te testen. Dit gebeurt in heel wat fases, maar hier kan ik nog een paar uur over vertellen. Na het testen, overhandigen we de installaties aan de collega’s van productie en mijn job is geslaagd wanneer productie tevreden is. 

 

Wat is het lekkerste gerecht dat je al gegeten hebt in de cafetaria?
Spaghetti Bolognaise en ribbetjes met frieten springen er voor mij natuurlijk uit. (lacht)

Wat motiveert jou iedere dag weer om ervoor te gaan?

Je kan elke dag bijleren en nieuwe zaken ontdekken. Er duiken altijd wel problemen op in het productieproces die je moet proberen oplossen, analyseren en voorkomen in de toekomst.

Bij de installatie van de nieuwe productielijnen is het dan weer leuk om op voorhand fouten te simuleren en mee te denken met de leveranciers hoe programmatiefouten en storingen te kunnen voorkomen. Dit geeft altijd een goed gevoel.
 

Welke boodschap wil je meegeven aan mensen die nog twijfelen om te solliciteren?

Als je je kennis over techniek/automatisatie wilt vergroten, mag je zeker niet twijfelen en je inschrijven voor een job bij Volvo Car Gent. Daarnaast kan je als storingstechnieker verschillende wegen inslaan en dat maakt het boeiend en tegelijkertijd kan je ook een persoonlijk traject voor ogen hebben en afleggen.