Volvo Car Gent


Tom Van Houtte - Supervisor Onderhoud

De grote kracht van Volvo is dat je er nooit alleen voor staat. Je kan steeds rekenen op jouw collega’s en dat maakt dat wij vaak spreken in de “wij-vorm”.

Wie ben jij?
Ik ben Tom Van Houtte, supervisor onderhoud in de eindassemblage en ik werk intussen 5 jaar bij Volvo Car Gent. Na mijn studies van professionele bachelor en industrieel ingenieur elektromechanica-automatisering ging ik aan de slag als maintenance engineer bij Volvo Car Gent. In de 2 jaar dat ik maintenance engineer was, heb ik me verdiept in alles rond sturingen en PLC’s. Momenteel ben ik aan de slag als Supervisor Onderhoud en binnenkort zal ik starten in een nieuwe uitdaging, in een rol van equipment engineer.

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden hier op Volvo?
Als supervisor in Onderhoud, sta ik samen met ons team van storingstechniekers, in voor het halen van een technische beschikbaarheid van 98%. Mijn rol is om ervoor te zorgen dat het team van 22 storingstechniekers de juiste prioriteiten stelt, goed opgeleid zijn en vooral veilig te werk gaan.

Wat motiveert jou om er iedere dag weer voor te gaan?
De grote kracht van Volvo is dat je er nooit alleen voor staat. Je kan steeds rekenen op jouw collega’s en dat maakt dat wij vaak spreken in de “wij-vorm”.

Welke boodschap wil je meegeven aan mensen die nog twijfelen om te solliciteren?
Binnen Volvo is er veel mogelijk en kan je je carrière in je eigen handen nemen. Als je ervoor gaat en jezelf kan bewijzen binnen de organisatie, zal Volvo ook achter jou blijven staan en is er veel mogelijk. Zo ken ik bv. een collega die gestart is als storingstechnieker en nu verantwoordelijk is voor het uitrollen van de volledige PLC-standaard voor de volledige Volvo Car Group (Gent, Zweden, China en Amerika. ).

Wat is het lekkerste gerecht dat je al gegeten hebt in de cafetaria?
De spaghetti bolognaise laat ik nooit onopgemerkt voorbij gaan en mijn eetbonnetjes spaar ik altijd voor wanneer er ribbetjes op het menu staan!