Volvo Car Gent


Wesley Deneart - Technieker-Specialist


" In mijn nieuwe rol als Technieker-Specialist, is mijn technische speeltuin nog veel groter geworden en geef ik met plezier mijn kennis door aan nieuwe techniekers.”

Wie ben jij?
Bij de geboorte heb ik de naam Wesley gekregen, en als je naar de eindassemblage in de nachtploeg komt, zal je mijn naam zeker horen vallen.

Na mijn studies Elektriciteit-Elektronica op Edugo Campus Glorieux heb ik een specialisatiejaar meet- en regeltechniek gevolgd vooraleer ik bij Volvo aan de slag kon.  In 2003 ben ik gestart op Volvo als storingstechnieker tot ik in 2018 bekroond werd tot Technieker-Specialist. In mijn rol als technieker-specialist is mijn “speeltuin” nog veel groter geworden en geef ik mijn kennis met plezier door aan de nieuwe techniekers.

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden hier op Volvo?
Mijn hoofdverantwoordelijkheid is ervoor te zorgen dat de beschikbaarheid van de volledige fabriek zo hoog mogelijk is en hiervoor bied ik de nodige technische ondersteuning aan de storingstechniekers.
Daarnaast ondersteun ik in het analyseren van veel voorkomende fouten. Een probleem oplossen is één zaak. Het is mede mijn taak ook om ervoor te zorgen dat deze fout zich niet meer kan herhalen.

Wat motiveert jou iedere dag weer om ervoor te gaan?
Het belangrijkste in de job is dat je met plezier naar het werk kan gaan. De collega’s en de positieve teamgeest zorgen daar ongetwijfeld voor.
Het tweede aspect is technologie en de afwisseling. Je wordt hier dagelijks geconfronteerd met nieuwe problemen waar je je tanden in kan zetten.

Welke boodschap wil je meegeven aan mensen die nog twijfelen om te solliciteren?
Niet twijfelen, gewoon doen!