Volvo Car Gent


Wouter Dewulf - Energietechnieker Energiecentrale

Voor het jubileum van het 50-jarige bestaan van Volvo werden kosten, noch moeite gespaard om ons een onvergetelijke dag te bezorgen. Dit maakte me fier om al 20 jaar bij Volvo aan de slag te zijn.”

Wie ben jij?
Ik ben Wouter Dewulf en ik werk intussen 21 jaar op volvo. Na een voornamelijk Zweedse start bij het voormalige Benteler (toeleverancier van achterassen en veerbenen), ben ik gestart als storingstechnieker in het Engine Center van Volvo. Tijdens mijn carrière bij ECG heb ik als storingstechnieker kunnen participeren in heel wat diverse projecten, opleidingen kunnen meepikken en ben ik af en toe eens naar onze leveranciers in het buitenland kunnen gaan.
Sinds 2020 werk ik als storingstechnieker in onze energiecentrale waar ik met veel enthousiasme aan mijn nieuwe uitdaging gestart ben. Door onze stoomketels, het warmtenet van Stora Enzo en tal van andere installaties is er altijd iets waarin je je kan verdiepen.

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden hier op Volvo?
Als energietechnieker binnen de energiecentrale, ben ik verantwoordelijk voor verwarming, ventilatie, liften, waterinstallaties, perslucht, sprinklerinstallaties, hoogspanning,... binnen VCG. Als een manusje-van-alles, zal je hier goed kunnen aarden.

Wat motiveert jou iedere dag weer om ervoor te gaan?
Na 20 jaar ben ik nog steeds fier dat ik bij Volvo aan het werk ben en voel ik me niet als een nummer. Doorheen de jaren heb ik dan ook al met heel wat mensen samengewerkt en kan ik op veel mensen rekenen wat het voor mij een familiale omgeving maakt om in te werken.

Welke boodschap wil je meegeven aan mensen die nog twijfelen om te solliciteren?
Mensen die gebeten zijn door techniek en door uitdaging, zullen zich zeker niet vervelen bij onze energiecentrale. Het takenpakket is zeer uitgebreid en dat maakt het net zo interessant. De ene dag kan je iets mechanisch doen, de andere dag herstel je een transportband in de keuken of ga je een elektrische opmerking wegwerken. We zitten in een goede structuur, met een goed team en met de nodige vrijheid om je kwaliteiten en uitdagingen de vrije loop te laten. Daarnaast krijgen we ook een goede verloning, werkzekerheid en dit binnen één van de grootste bedrijven in België.

Wat is je leukste herinnering aan Volvo?
De leukste herinnering vond ik ongetwijfeld het jubileum dat gevierd werd voor het 50-jarige bestaan van Volvo Car Gent. Kosten noch moeite werden gespaard om werknemers en familieleden een onvergetelijke dag te bezorgen. Op zo'n moment ben je echt fier dat je hiervan deel kan uitmaken en dit kan delen met je naasten.

Ook wat onze keuken betreft wil ik nog eventjes iets kwijt. De variëteit die we dagelijks voorgeschoteld krijgen, veelal rekening houdende met alle culturen aanwezig binnen het bedrijf is iets dat me een goed gevoel geeft. Er is een keuze voor iedereen, bereid met liefde door eigen keukenpersoneel en dat apprecieer ik ten volle. De prijzen zijn ook zeer democratisch. De bediening met een lach daar kan ik alleen maar 5 ***** voor geven.

Wanneer heb je voor het laatst iets leuks gedaan met jouw collega’s?
Voor mijn afscheid op ECG hadden de collega's een leuk aandenken gelaserd met één van onze robots en zijn we gaan bowlen en gaan eten met het volledige team. Het aandenken staat nog steeds te pronken op mijn bureau en dit alles geeft je een goed gevoel van samenhorigheid.